Call To Action Item Title

Call to cation item caption

Ben je geïnteresseerd in een fundamenteel andere manier van kijken naar groepsdynamiek en besluitvorming?

Blockquote Author

Ja zeggen, en nee doen. Veel praten zonder knopen door te hakken. Uitstelgedrag. Belangrijke onderwerpen tot het laatst bewaren. In herhaling vallen. Of pas bij het koffiezetapparaat bespreken wat er echt toe doet. Ogenschijnlijk democratisch genomen besluiten worden vaak in de praktijk gesaboteerd. Ze kunnen leiden tot spanningen, onmacht, frustratie en ergernis. In elke sociale of privé-situatie komt het voor. In veel werksituaties en organisaties ook.

De veelheid van informatie en de snelheid van veranderingen waarin we leven, vragen nieuwe manier van samenwerken, organiseren en communiceren. Eén man of vrouw aan de top kan al lang niet meer alles overzien, beheersen of beslissen. We hebben elkaar nodig, om in debat en dialoog te gaan, kennis te delen en ontwikkelen en de juiste besluiten te nemen. En, we hebben nieuwe vaardigheden nodig, om beter te luisteren en over standpunten heen te luisteren.

Deep Democracy kan hierin helpen. Deep Democracy is een krachtige methodiek om conflicten op te lossen en besluiten te nemen in groepen met uiteenlopende diversiteit. Deep Democracy is ontwikkeld in Zuid-Afrika in de nadagen van de apartheid en is een nieuwe methode om dialoog te voeren, gedragen besluiten te nemen en de wijsheid van de minderheid te benutten. Gebruikmaken van Deep Democracy zorgt ervoor dat je het volle (creatieve) potentieel van groepen/organisaties gebruikt en samen tot de hoogst haalbare oplossing komt.