Deep Democracy

“the larger goal of deep democracy is not me changing you and you changing me. But learning how to relate.” 

Arnold Mindell

Inclusieve besluitvorming & participatief leiderschap

Leer de grondbeginselen tijdens de gecertificeerde level 1 training

Ja zeggen, en nee doen

Ja zeggen, en nee doen. Veel praten zonder knopen door te hakken. Uitstelgedrag. Belangrijke onderwerpen tot het laatst bewaren. In herhaling vallen. Of pas bij het koffiezetapparaat bespreken wat er echt toe doet. Ogenschijnlijk democratisch genomen besluiten worden vaak in de praktijk gesaboteerd. Ze kunnen leiden tot spanningen, onmacht, frustratie en ergernis. In elke sociale of privé-situatie komt het voor. In veel werksituaties en organisaties ook.

De veelheid van informatie en de snelheid van veranderingen waarin we leven, vragen nieuwe manier van samenwerken, organiseren en communiceren. Eén man of vrouw aan de top kan al lang niet meer alles overzien, beheersen of beslissen. We hebben elkaar nodig, om in debat en dialoog te gaan, kennis te delen en ontwikkelen en de juiste besluiten te nemen. En, we hebben nieuwe vaardigheden nodig, om beter te luisteren en over standpunten heen te luisteren.


Conflicten oplossen & besluiten nemen

Deep Democracy kan hierin helpen. Deep Democracy is een krachtige methodiek om conflicten op te lossen en besluiten te nemen in groepen met uiteenlopende diversiteit. Deep Democracy is ontwikkeld in Zuid-Afrika in de nadagen van de apartheid en is een nieuwe methode om dialoog te voeren, gedragen besluiten te nemen en de wijsheid van de minderheid te benutten. Gebruikmaken van Deep Democracy zorgt ervoor dat je het volle (creatieve) potentieel van groepen/organisaties gebruikt en samen tot de hoogst haalbare oplossing komt.

Maak een keuze uit het aanbod

Trainingen: Deep Democracy

Level 1 training (2 dagen)

gecertificeerd Lewis Method

Op zoek naar een vernieuwde methodiek om effectieve collectieve besluiten te leren maken in groepen? Tijdens deze 2-daagse level-1 training leer je de grondbeginselen van Deep Democracy.

Lees verder >

Proeverij (2 uur)

In deze sessie kun je proeven aan de methodiek en de impact die het kan hebben op jezelf en anderen in je team of organisatie. Uitermate geschikt als je wilt kijken of de 2-daagse training iets voor je is.

Lees verder >

In company

Deelnemers leren tijdens de training hoe zij zelf de methode en technieken kunnen gebruiken, en tegelijkertijd zullen we tijdens de training ruimte en tijd geven aan het proces.

Lees verder >

In school

21ste eeuw vaardigheden, burgerschap, omgaan met verschillen en het tegengaan van segregatie en klassenongelijkheid zijn belangrijke thema’s, die het onderwijs bezig houden.

Lees verder >